Salming OB II - Neumann Wombats FSE - Szegedi FE - 2014. 02. 16.

Nyomtatás PDF

Neumann Wombats FSE - Szegedi FE 1 - 4 (0-1; 0-2; 1-1)

Az őszi gólzáporos mérkőzés után joggal reménykedtünk a 2 pont elhozásában Kartalról. Ellenfelünk majd' 3 sornyi játékosa alaposan felkészült belőlünk, az első perctől fogva tudtunkra adták, hogy nem adják könnyen a bőrüket. Az előzőleg megbeszélteket tartva, kemény védekezéssel sikerült támadásaikat semlegesíteni jórészt még a kapura lövés előtt. Mikor ez mégsem sikerült, kapusunk bizonyított, olykor nem kis bravúrokat bemutatva. Kettő, régi-új játékosunk mutatkozott be a mérkőzésen, közülük Viktor egyből gólpasszal debütált.

Pontszerzőink: Feil 1+0 (2 perc), Keszthelyi 1+0, Papdi 1+0, Papp Z. 0+2, Pataki 0+1 (4 perc), Ujvári 1+0.

Részletek a bővebben után!

Szabó Laci, Marosi Peti nélkül, de két régi-új tagunkkal Pataki Viktorral és Baksa Gáborral jelentünk meg Kartalon, hogy megmérkőzünk a Neumann együttesével. 10 mezőny játékossal és 1 kapussal, ami azt jelentette, hogy végre idegenben is megvolt a két sor.

Az első harmad elején próbált a hazai csapat nyomást gyakorolni ránk támadásaik révén, de a mi támadásainknál rendezetten visszazártak. Helyzeteik nekik voltak, de a védelmünk zárt, vagy a kapusunk védett. A 8. percben Bozsó Marcit akadályozták, aminek eredményeképpen emberelőnybe kerültünk. Ezt a következő percben ki is használtunk. Papp Zola passzolt Feil Bazsihoz, aki távolról a kapus mellett belőtte a labdát a kapuba (0-1). A Neumann próbálkozott, mi remekül védekeztünk, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

Második harmad legelején megint nyomott az ellenfelünk, de sikertelenül. Újvári Józsi szerez labdát a térfelünk közepén a 23. percben, végig viszi a palánk mellett és a legjobb ütemben lövi ki a kapu hosszú oldalát (0-2). Tovább próbálkozik a Neumann, de a védelmünk remekül zár. 26. percben emberhátrányba kerültünk, Feil Bazsi ül 2 percet. A csapat ezt is megoldja, remekül kivédekeztük. Pörgős harmad, helyzetek mindkét oldalon. Újabb gólt megint mi szerzünk a 33. percben. Szabadütést kaptunk az ellenfél térfelén, amit Pataki Viktor végzett el. Ő Papdi Atishoz üti a labdát, aki a félpálya magasságában zavartalanul, laposan kilövi a kapu jobb sarkát (0-3). Továbbra is látványos a meccs, hazaiak hajtanak a szépítésért, mi a megugrásokból veszélyeztetünk. De a harmad 0-3 zárul.

A harmadik harmadban az ellenfelünk letámadással kezdett, hisz pontot vagy pontokat akarnak szerezni. A csapat állja a rohamokat, több lövést is blokkolnak a védők vagy a kapusunk véd. 47. percben Pataki Viktort állítják ki 2 percre. 48. percben ezt ellenfelünk kihasználja, mivel a védekezésünk elcsúszott és a hazai játékos tisztán kapva a labdát kilövi a bal felső sarkot (1-3). Vérszemet kapva ellenfelünk tovább hajt. 50. percben Viktor újabb 2 perces kiállítást szed össze, ezzel egy időben Papdi Atis időt kér. Továbbra is zárt védekezést kér, illetve, hogy a labdát mielőbb kivigyük a térfelünkről, hogy ne legyen lehetősége a hazai csapatnak. Utolsó tíz percre fordulva álljuk a sarat a Neumannal szemben, helyenként a küzdelem, test-test elleni harc folyik a pályán, persze szabályos keretek között. Az 56. percben a hazaiak is időt kérnek. A mindent eldöntő találat az 59. percben esik. Ekkor Papp Zola passzol Keszthelyi Balázshoz, aki a kapu hosszú oldalánál állva a kapus mellett beüti a 4. gólunkat (1-4).

A csapatnak jár a gratuláció, mert jól és fegyelmezetten játszott és jól használta az új védekezéses taktikánkat. Folytatás vasárnap, itthon Ares HC ellen.

Bak Péter


 

Hozzászólások  

 
0 #1 kaj 2014-02-17 16:41
Gratula Mindenkinek!!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 30 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu