DEAC - Szegedi FE - 2015. 03. 28.

Nyomtatás PDF

DEAC - Szegedi FE 5 - 6 (2-2; 2-1; 1-3)

Az őszi kétgólos győzelem után most is a két pont volt a cél a cívisvárosiak ellen. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk: sokat erősödtek, ügyesedtek a srácok az elmúlt pár hónapban, de a mi edzéseink se teltek tétlenül. Óriási meccs volt. Nagy lövések, gyors kontrák, bravúros védések mindkét oldalon, egyenlítés, fordítás, és az utolsó 3 másodperc... Amikor is végre nem mi kapjuk a gólt, hanem ütjük és megnyerjük a meccset! Szép volt fiúk! Hajrá Szeged!

Pontszerzőink: Bozsó 1+0 (4 perc); Feil 1+2; Keszthelyi 0+1; Őze 1+0; Papdi 3+1;

Részletek a bővebben után!

A mérkőzésig úgy volt, hogy csak Marosi Péter nem lesz ott Debrecenben, de a naptárt elnéző Ujváriról is le kellett mondanunk, így 7 mezőnyjátékossal és 1 kapussal indultunk harcba a DEAC ellen.

A hazai csapat részéről lendületesen indult a meccs, mi egy kicsit tompák voltunk, mindenki kereste a helyét a pályán. 1 perc sem telik el és egy labda eladás után előny a hazaiaknál (1-0). Az elmúlt meccshez hasonlóan zónáztunk védekezésben, míg támadásban a gyors, pontos labda kihozatallal indultunk meg a kapu felé. 6. percben növelte előnyét a DEAC egy gyors kipasszolgatás után (2-0). Ezután a Debrecen visszaállt a térfelére és a megugrásokra játszottak, míg Nekünk a támadásaink elhaltak: vagy kaput tévesztettünk vagy blokkolták a lövéseinket. 10. percben Bozsó két perces büntetése miatt emberhátrányba kerültünk, de sikeresen kivédekezte a csapat. Majd a csapatból Papp Zoltán dől ki, miután egy lövést követően a térde megsérül. Így 1 cserénk maradt a cserepadon. Mezőny fölényünk a 18. percben érett góllá. A csapatkapitány Keszthelyi hozta gólhelyzetbe Papdit, aki nem is hibázott (2-1). Következő percben a SZFE került emberelőnybe, amit egy perc után ki is használt. Feil lövése a kapu mellett álló Papdi ütőjéről pörög be a DEAC kapujába (2-2).

Második harmadtól a Debrecen nem találta a játékunk ellenszerét, idegesebben és durvábban játszottak. Ezt a bírók is észrevették és a 23. percben 5 perces emberelőnybe kerültünk egy kiállítást követően. Ekkor a csapat taktikusan felállt, járatta a labdát az ellenfél térfelén, és amikor lehetőség volt lőttünk. Igaz gólt nem értünk el, de nálunk volt a labda és a csapat is pihenhetett egy kicsit, hisz sok volt a mérkőzés végéig. Előny a DEAC-hoz kerül egy egyéni alakítás követően a 29. percben (3-2). Majd ismét kettő az előny a 35. percben (4-2). Erre válaszolunk a következő percben. Palánk felől befelé futott Feil a labdával, aki a félpálya magasságában a kapuval szemben lőtt és Bozsó kapus előtti zavarásának is köszönhetően a lövése a jobb alsó sarokban kötött ki (4-3). További lehetőségek voltak mindkét oldalon, de gól már nem született a harmadban.

Harmadik harmad elején a hazai csapat letámadásra váltott, hisz el akarták dönteni a meccset. Helyzetig jutottak, hisz a csapat remekül védekezett továbbra. Blokkoltak a védők, ill. a Bak Péter a kapus védett. 51. percben ismét emberelőnybe kerültünk. Ezt is sikerült kihasználnunk Bozsó révén, aki az 52. percben oldalról a kapuval egyvonalban a belőtte a labdát a kapu elé és szerencsékre a menteni igyekvő hazai védő lábáról a kapuba került a labda (4-4). 56. percben a DEAC időt kér, hisz a két pontot akarták megszerezni. Nekünk már az egál is jó volt, főleg hogy csak 6 mezőny játékosunk volt. Ezért Keszthelyi a labda megtartását és a kapunk előtti gyors felszabadítást kérte a támadás szinte teljes feladásával. 57. percben még is mi kerülünk előnybe, miután Papdi a kapu mögül adja a gólpasszt az üresen álló Őzének, aki egy igazítás után oldalról kilövi a hosszú felső sarkot (4-5). 4 és fél perc a végéig. Tudtuk, hogy sok mindenre elég és a Debrecen nyomni fog. Főleg, hogy Bozsó – a két perc király – begyűjti a második kiállítását az 58. percben. Egy perccel később gyors körbe adogatás követően egyenlít a DEAC (5-5). Döntetlennel még mindig jók voltunk, de Papdi nem így gondolta, hisz a Feil által előre lőtt labdát, egy az egyben a kapussal kilőtte a hosszú felsőt a dudaszó előtt két másodperccel (5-6). NYERTÜNK.

Ez a siker nagy kellett a bajnokság hajrájára és ilyen kevesen is nyertünk az otthon mindenkire veszélyes Debrecen ellen. Igazi CSAPAT voltunk ezen a meccsen jár a gratuláció mindenkinek. Papp Zolának jobbulást és épüljön fel a két hét múlva esedékes Phoenix elleni meccsre, melynek időpontja: 2015.04.12. vasárnap 11 óra a Fodor szakközépiskolában.

Bak Péter

 

Hozzászólások  

 
+1 #3 bozsomarci 2015-04-01 14:16
Legalább ebben az élen vagyok... :) :(
Idézet
 
 
+1 #2 BakPeti 2015-04-01 06:18
Naná, hogy király. Hisz az utolsó öt bajnokin szedted össze és csapaton belül vezeted a sort. :lol:
Idézet
 
 
0 #1 bozsomarci 2015-03-31 14:32
Két perc király.... csak 5. vagyok a ranglistán, és a debreceni csávót már nincs esélyem behozni. Neki 21 perce van az én 10-emhez képest...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 20 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu