Phoenix Wizards - Szegedi FE - 2015. 09. 12.

Nyomtatás PDF

Phoenix Wizards - Szegedi FE 15 - 1 (2-1; 6-0; 7-0)

Az első fordulóból egy héttel elhalasztott mérkőzésen Érden léptünk parkettre a Főnix ideiglenes otthonában.
Izgalmas, pörgős meccseink voltak eddig, igaz, a tavaszi szezonban beúszott egy nagyobb zakó, de az új szezonban újult erővel álltunk fel a kezdő sípszóhoz. Az első harmadban mutatott játékunkkal nem is volt semmi baj, de az elkövetkező 40 percben felőröltek minket. Kár érte, több volt bennünk.

Pontszerzőink: Keszthelyi (0+1), Papp Z. (1+0).

Részletek a bővebben után!

A mérkőzést 8 mezőny játékossal és 1 kapussal kezdtük el, míg ellenfelünk 20 játékossal köztük 2 kapussal. Nálunk először szerepelt tétmeccsen a héten igazolt kínai Chen Zhe, alias Rorschach (ejtsd: Rosa).

Taktikánkon továbbra sem változtattunk védekezésben a kombinált védekezést alkalmaztuk, a centerek zónáztak, míg a többiek embert fogtak. Támadásban meg lehetőleg kevés passzal mihamarabb az ellenfél kapuja elé érni és lövéssel zárni az akciót. Ennek jegyében játszottunk, míg ellenfelünk visszahúzódott a térfelére és onnan próbált kontrázni a meccs elején. Majd a 3. percben Papp Zoltán szerzett gólt Keszthelyi passzából, miután a félpálya magasságából kapura lőtt és játékosok takarásában a kapuban kötött ki a labda (0-1). Vezetésünk a következő percig tartott (1-1). Innentől a Phoenix magasabb fordulatra kapcsolt, sorra vezeték a támadásokat. De kapusunk Bak Péter remekül védett, több ziccert és lövést is hárított. Míg a Szeged támadásai kissé kapkodóssá vált, igazi gólhelyzeté kevés alakult ki. a Hazai csapat fölénye a 18. percben vált góllá egy szép távoli lövés eredményeként (2-1). Jó védekezésnek és remek kapus teljesítménynek köszönhetően mentünk szünetre.

Második harmad elején letámadott a hazai csapat és a 24. percben kettő volt az előnyük (3-1). Innen még tartotta a csapat magát, de a mérkőzés feléhez érve fejben és talán fizikailag is felőrölte a kétszeres túlerő. Hisz hét perc alatt hat gólt is szerzett a Phoenix, közte még időt is kértünk, de kevés sikerrel. Így a 37. percben 9-1 volt az eredményjelzőn.

Utolsó harmadban kicsit kiengedett a Wizards így többet voltunk a térfelükön, de csak helyzetekig jutottunk, gólt nem sikerült szerezni. Míg védekezésben időként elcsúsztunk és így könnyen került helyzetbe az ellenfelünk. De volt blokkolás és további védések kapusunk révén. Újabb gólokat így sem kerülhettük el. A harmadban további öt gól terhelte a szegedi kaput. Végeredmény 15:1 lett.

Két edzés után és a több játékossal felálló hazai csapattal szemben a tisztás helytállással erre volt képes a SZFE. Kínai játékosunk jól mutatkozott be, csapatjátékban kell fejlődnie és későbbiekben a csapat hasznára válhat.

Folytatás vasárnap a DEAC ellen hazai pályán.

Bak Péter

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 40 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu