ORIGO SE - Szegedi FE - 2015. 10. 04.

Nyomtatás PDF

ORIGO SE - Szegedi FE 7 - 3 (2-0;2-1;3-2)

Betegség és külföldi út miatt 2 cserével vágtunk neki az Origo elleni rangadónak. Ennek ellenére partiban voltunk ellenfelünkkel. Védekezésben pár apró hiba csúszott be, inkább a helyzetkihasználással volt probléma. Kimaradt több ziccer és egy büntető is. Javítás tavasszal.

Pontszerzőink: Bak (0+1); Bozsó (1+0); Feil (1+0); Marosi (2 perc); Keszthelyi (0+1); Papdi (1+1)

Részletek a bővebben után!

Munka és betegségek miatt kis létszámban 8 fővel jelentünk meg a soron következő meccsünkön Pesten, míg ellenfelünk 17 játékossal állt ki.

Első harmadban a jól működő taktikánkat alkalmaztuk. Csatárok területet védekeztek, míg a center és a két védő az embereket őrizte védekezésben. Támadásban mihamarabb felérni az Origó térfelére és lövéssel zárni az akciót. Ellenfelünk a nagyobb technikai tudását kamatoztatva indította támadásait, ami gyors, pontos passzokat és sok mozgás jelentett. Illetve már a térfelünkön letámadták a védőinket, hogy ne tudjuk lassítani a játékot és így időt nyerve egy kis pihenésre. Első lehetőség nekünk adódott, de Papp Zoltán célt tévesztett. Majd a térfelünkön eladott labda után vezetés szerez a hazai csapat a 2. percben (1-0). Mezőny játék után újabb gólt az Origó szerez a 11. percben (2-0). Csapat hajt, legaktívabb Papp Zoltán volt kapura lövések terén, de gólt nem sikerült szerezni. Két perccel a harmad vége előtt emberelőnybe kerülünk, de kihasználatlan marad.

Második harmadra a sok futásra kényszerítő ellenfelünk miatt, kénytelenek voltunk támadásban az előre ívelést választani, egy előre tolt ékkel. Aki megtartja a labdát, majd passzol v. lehetőség szerint kapura lő. Harmad első akciója Feil Balázshoz köthető, de lövése elkerüli a kaput. Felzárkózás nem sikerül, hiányzik a gól a csapatból. 27. percben egy gyors beütés követően három az előny (3-0). 29. percben Marosi Péter kap két perces büntetést, amit a csapat remekül kivédekezz. 33. percben a szülinapos Papdi Attilát gólhelyzetben szabálytalanul szerelik, büntető. Keszthelyi Balázs vállalja, de lövése lecsúszik a tolláról, így kimaradt a büntető. A megmaradt két perces emberelőnyt a 35. percben Keszthelyi passza után Papdi lő gólt (3-1). Szépítés, ill. az egyenlítés is összejöhetett volna a következő percekben. De előbb Marosi nem talál be, majd Feil lövést védi bravúrral a hazai kapus. Időt is kért az Origó. 37. percben védekezésünk elcsúszását kihasználva gólt ütnek (4-1). Harmad végé előtt megint emberelőnyben játszhattunk, de ez kihasználatlan maradt.

Harmadik harmad első lehetősége Keszthelyié volt. Folyamatosan az ellenfelünk térfelén játszottunk, több lehetőségünk volt a felzárkózásra. Kapuvas, védés, ill. a kapu el nem találása miatt nem változott az eredmény. Míg ellenfelünknek momentumai sem voltak. 50. percben kapusunk indítja Feilt, aki egy védőt lecselez, majd a kapu bal oldalába lő (4-2). Utána kétszer is emberelőnybe kerülünk, de gólt nem sikerül szereznünk. 57. percben egy távoli lövéssel, majd egy kapu előtti kavarodásból növelik előnyüket a hazaiak (6-2). Időt kérve próbáltunk frissíteni, ill. kapitányunk kért a teljes letámadást az utolsó 3 és fél percre. 60. percben sikerül szépíteni Bozsó lő gólt Papdi passzából, de középkezdés után rögtön visszaáll a 4 gólos különbség (7-3). Ez a vége.

Remek mérkőzést játszva, sikerült kellemetlenséget okoznunk a kétszeres többségben lévő hazaiaknak. Csapat remek munkát végzett, ilyen kis létszámban és jár nekik a dicséret.

Folytatás október 18-án a szintén nulla pontos Torpedó ellen, hazai pályán.

Bak Péter

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 16 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu