Szegedi FE - Torpedo - 2015. 10. 18.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - Torpedo Justitia SC 8-5 (3-0; 2-3; 3-2)

A tavalyi két vereség után joggal vágytunk a Torpedo skapljára.
Idén hazai pályán először volt meg a két sornyi játékosunk, ennek ellenére (vagy talán pont ezért) kissé hullámzó meccs közbeni teljesítménnyel, de sikerrel vettük az akadályt és itthon tartottuk a 2 pontot.

Pontszerzőink: Bozsó (1+0); Feil (2 perc); Keszthelyi (2+0); Marosi (1+2) ; Papdi (0+2); Papp B. (2+1); Papp Z. (2+1, 2 perc).

Részletek a bővebben után!

 

 

A Torpedo ellen mutatkozott be az újabb igazolásunk Csordás Hunor. Vele két teljes sorral tudunk kiállni, míg ellenfelünk 8 mezőny játékossal és 2 kapussal jelent meg.

Taktikánkon továbbra sem változtattunk védekezésben a kombinált védekezést alkalmaztuk, a csatárok zónáztak, míg a többiek embert fogtak. Támadásban meg lehetőleg kevés passzal mihamarabb az ellenfél kapuja elé érni és lövéssel zárni az akciót. Ennek szellemben indult az első harmad. Nem jellemző, hogy mi állunk ki többen egy mérkőzésre, ami látszott is a játékunkon. Ellenfelünk teljesen a térfelén védekezett, kontrákra játszott. 5. percben Papdi tartja meg a labdát az ellenfél kapujánál, majd a középen érkező Papp Zoltánhoz passzol, aki egy igazítás után a kapuba lőtt (1-0). Újabb gólunkat a 9. percben lőttük, Marosi Péter egyéni akciója után (2-0). 12. percben emberelőnybe került a SZFE, amit a megítélt szabadütés után Keszthelyi Balázs vált gólra Papp Zoltán passzából (3-0). Majd a 14. percben Feil Balázs kiállítása után emberhátrányba kerülünk, de a csapat remekül kivédekezte. Három cserejátékossal játszó Torpedo többször próbálkozott letámadással, amivel időként zavar is keletkezett a védő játékosaiknál, de gólt nem értek el. Míg nekünk a helyzeteink kimaradtak, így maradt a háromgólos előny.

Második harmad elején továbbra is letámadt az ellenfél a gólszerzés reményében. De a védelmünk jól dolgozott. 24. percben egy megugrás után Marosi Péter passzol balszélről a középen érkező Papp Bálintnak, aki a kapuba üres oldalába lő (4-0). Egy perccel később egy távoli lövéssel szépítenek (4-1). Mezőnyben folyik a játék. Egy-egy lehetőség mindkét oldalon, de gólok nem születnek. 33. percben zárkózik a Torpedo, hisz egy megugrás követően a kapusunk védése után a labda átcsorog a gólvonalon (4-2). Egy perc sem telik el, mikor Keszthelyi visszaállítja a háromgólos előnyt Papp Bálint passzából. Két védő között megtartva a kapuval szemben kilövi a rövid felsőt (5-2). Újabb egy percet követően szépít az ellenfél (5-3). Erre időt kérve próbáltunk változtatni, átbeszélni a dolgokat, ill. az ellenfél lendületét megtörjük. Maradék hat percben taktikusan játszva őriztük az előnyünket.

Következő harmad elején tovább hajt az ellenfél a kétgólos különbség ledolgozása végett. 44. percben kipasszolás után feljönnek egy találtra (5-4). Egy perc sem telik el és megint Papdi szolgálja ki Papp Zoltánt, akinek a góljával visszaáll a kétgólos különbség (6-4). Ezután rohanóssá válik a játék, Torpedó hajt az újabb gólra, míg mi bebiztosítanánk az idei első győzelmünket. 53. percben ellenfél csatára lefordul a védőnkről, aki egy lapos lövéssel, kötényt ütve kapusunknak szerzi meg az ötödik góljukat (6-5). Újabb gólt az 54. percben ütünk. Miután Papp Bálint nem tudta tovább vinni a kapott labdát, csak megállította az ellenfél térfelének a jobb oldalánál, amit a védelemből fellépő Bozsó Márton elemi erővel beüt az ellenfél kapujának a hosszú oldalába (7-5). Fél perc sem telt el, de a maroknyi nézősereg újabb szegedi gólnak tapsolhatott. Újból lejásztódott a 4. gólunk előtti szituáció (8-5). Torpedo igyekezett, de szépíteni már nem tudott, míg az SZFE sem tudott további gólokat szerezni. Mérkőzést emberhátrányba fejeztük be, mivel a kétgólos Papp Zoltán került a kiállítás sorsára, de ez már nem befolyásolta a mérkőzés végeredményét.

Remekül játszva szereztük meg az első győzelmünket. A csapat nem esett össze miután az ellenfelünk feljött egy gólra, valamint mindig volt válaszunk a góljaikra rövid időn belül. Hunor jól mutatkozott, több labdaszerzése volt, jól látta el védő munkáját és a támadásokat is jól segítette, de pontszerzés részéről elmaradt. Nem úgy, mint Bálintnak. Aki a 2. mérkőzésén két gólt, egy és fél gólpasszt jegyzett.

Most négy hét szünet a bajnokságban, majd fogadjuk a Miskolc csapatát november 15-én.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 28 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu