Szegedi FE - Miskolci FE - 2015.11.15.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - MFE floorballer.hu 4 - 15 (2-5; 2-4; 0-6)

A tavaly még OB I-ben szereplő, ám onnan létszámhiány miatt visszalépő miskolciak látogattak vasárnap hozzánk. Pozitív dolog, hogy újra összeállt a csapatuk, fontos, hogy ne csak Budapest központú legyen a sportág, hanem a "vidék" is képviseltesse magát. A tudásbéli különbség tehát adott, de mint minden meccsen, most is igyekeztünk ezt lelkesedéssel pótolni. Sajnos ez most nem sikerült kellően, mert bár a kezdő sípszó után 10mp-cel már megrezgett az ellenfél hálója, ettől kezdve folyamatosan nőtt a különbség a lőtt gólok számát illetően.

Pontszerzőink: Feil (2+0); Keszthelyi (1+0); Őze (0+1); Papdi (1+0, 5 perc); Papp T. (0+2).

Részletek a bővebben után!

Ujvári és Marosi nélküli is két teljes sorral vártuk a Miskolc elleni mérkőzést. Ellenfelünk is szép számban eljött 11 mezőny és 2 kapus alkotta a keretüket.

Első harmad elején a teljes letámadást kérte az edző, de ezt a taktikát alkalmazta a MFE is. Középkezdés után megszerzett labdát passzolja Papp Tamás a meginduló Papdi elé, aki okosan a kapu hosszú oldalába ejti a labdát (1-0). Két perc elteltével a Miskolc előbb egyenlít majd át is veszi a vezetést a mérkőzésen (1-2). Papdit kerül a palánkra az ellenfél védői révén, aki törlesztés gyanánt visszaüt, így öt perces kiállítást kapott. Nehéz öt perc várt az SZFE-re, hisz kapott gól után sem egészül ki a csapat öt főre. Ez idő alatt egy gólt üt az ellenfél (1-3). 16. percben emberelőnybe kerülünk, de nem, hogy szépítünk mi kapunk gól (1-4). majd egy perc után négyre nőtt a különbség (1-5). Csapat ment előre, de a passzolgatáson kívül nem kerültünk gólhelyzetbe. 20 , percben megint Papp Tamás adja a gólpasszt a középen érkező Feilnek, aki a kapus mellett a hálóba lő (2-5).

Második harmad is gólszerzéssel indult. Miután egy szabadütés követően Őze labdáját lövi a kapuba Keszthelyi a 21. percben (3-5). Most már többször is eljutunk a kapuig lövéseink, helyzeteink voltak, de a további felzárkózás elmaradt. Míg a nagyobb tudású ellenfelünk kíméletlenül kihasználta a védekezésbeli hibáinkat. Így a 26 és a 32. percben is gólnak örülhettek (3-7). 34. percben Papdi indítja Bozsót, akit gólhelyzetben akadályoztatnak. Büntetőt nekünk és két perce kiállítás oda. Büntetőt Feil magabiztosan értékesíti (4-7). Csapat tovább hajt, de nem sikerül a további felzárkózás, míg mi megint hibázunk hátul és két gólt kaptunk a harmad végéig (4-9).

Harmadik harmad elején is meglehetett volna a gól, de Papdi gólhelyzetben nem talál be, míg a kontrából az ellenfél növeli az előnyét (4-10). Csapat továbbra is küzdött, de nem sikerült a további felzárkózás, míg a MFE tovább tudta növelni az előnyét a harmadban. A vége 4-15.

Mai nap Papp Tamás két asszitjával, több blokkolásával és védekezésében mutatott játékával emelkedett ki a csapatból. Csapat nem a megszokott képét mutatta a mai játéknapon, ennél többre képes az együttes. Míg az OB I-es szintű Miskolc, kíméletlenül kihasználta a védekezésben fellépő hibáinkat. Javítás két hét múlva a Komárom otthonában.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu