Szegedi FE - IBK CH - 2015. 12. 13.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - IBK Cartoon Heroes 6 - 1 (1-0; 1-1; 4-0)

Először játszottunk a Mesehősök OB II-es gárdája ellen tétmeccsen. Elképzelésünkhöz tartva magunkat, már a mérkőzés elején megkaparintottuk a vezetést, ám ezután sikerült alacsonyabb fokozatba kapcsolnunk. Pontatlan passzok, kapkodás, sikertelen támadások jellemezték játékunkat. Mindez tartott bő 2 harmadon keresztül, amit ellenfelünk ki is használt; kiegyenlítettek. Az utolsó játékrészben végre magunkra találtunk, és 4 találattal örvendeztettük meg a szép számban kilátogató publikumot, akiknek ezúton is köszönjük a szurkolást! Idénre ennyi volt, legközelebb januárban lépünk parkettre.

Pontszerzőink: Bozsó (1+0); Feil (0+1, 2perc); Keszthelyi (0+5); Őze (1+0); Papdi (1+0);Papp B. (1+0); Papp Z (2+0)

Részletek a bővebben után!

Ujvári és Marosi nélküli is két teljes sorral vártuk a Mesehősök elleni mérkőzést. Ellenfelünk is két sorral, plusz kapussal jött Szegedre, ahol népes közönség előtt kezdődött el a meccs a Balogh, Görög bírópáros sípszavára.

Taktikánk a régi, védők és a center embert fogott, míg a két csatár zónázással zárt, szűkítette a területet az ellenfél előtt, míg ők a zárt védekezésből a gyors megindulásokra játszottak. Jól indult az első harmad: az első lehetőség Keszthelyi előtt adódott, de kimaradt. A 3. percben Keszthelyi passzolt Papp Zolihoz, aki egy igazítás után kilőtte a hosszú felső sarkot (1-0). Ezután is a SZFE támadott, míg a vendégek 1-1 távoli lövéssel próbálkoztak. Nálunk a játék kezdett görcsössé válni, mindig a legjobbat akarták a támadok kihozni a helyzetből. Ez oda vezetett, hogy a betömörülő ellenféllel szemben nem tudtunk újabb gólt lőni. Blokkolták a lövést, vagy a kapusban akadt el a labda. Így egy gólos előnnyel mentünk a szünetre.

Második harmad első percében Papp Tamást akadályozzák gólhelyzetben: büntető következett. Kínai játékosunk Chen Zhe, alias Rorschach (ejtsd: rosa) végzett el, abban a reményben, hogy az utolsó mérkőzésén megszerzi első pontját. Hiába, mert lövését a kapus kivédte. Így életbe lépett a két perces büntetés, de emberelőnyben nem sikerült gólt ütnünk. Játékunk még mindig elég pontatlan volt, továbbra is a 100%-os ziccerig próbáltunk játszani. Elmaradt az ellenfél védelmének a megmozgatása és a távoli lövések és ha oda is kerültünk a kapu elé a helyzetek sorra kimaradtak. Ellenfelünk a 26. percben, mondhatni a semmiből gólt szerez: egy kapu mögötti visszatett labdát ütnek a kapuba (1-1). A vezetést is majdnem megszerezték, de a kapusunk a rajta átcsorgó labdát még a gólvonal előtt megfogta. A várva várt gól a 39. percben születik meg. Keszthelyi adja a támadáshoz fellépő Őzének a labdát, aki a baloldalról kilövi a kapu rövid oldalát (2-1).

Szünetben megbeszéltük, hogy türelmesebben és több passzból állóan építjük fel a támadásainkat. A 46. percben az ellenfél lövést védi kapusunk, majd indítja középen Keszthelyit, ő meg a mellette futó Papp Bálinthoz passzol, aki egyből a kapuba lőtt (3-1). Következő percben Feil kap két perces büntetést akadályozás miatt. Jól indult az emberhátrány, mivel Bozsó tartotta meg a labdát, majd remekül indított Keszthelyit, ő pedig a meginduló Papp Zoltánhoz továbbította a lukacsos labdát, aki második lehetőségre ugyan, de a kapuba jutatta a labdát (4-1). Innentől már csak a Szeged volt a pályán, helyzet, helyzet hátán, míg a Mesehősök időnként jutottak lövéshez, de azt a kapusunk Bak Péter védte. Az 53. percben az ő védése után indult meg a balszélen Feil, aki önzetlenül Papdihoz passzolt, aki a sérülésből visszatérve meglőtte első gólját (5-1). Következő gólunk az 57. percben egy félpályáról elengedett fonák ütésből született meg, amit Bozsó hajtott végre Keszthelyi lekészítése után (6-1). Maradék két perc lepörgött és győzelemmel zártuk a 2015-ös évet.

Meccs után Rorschach került a levegőbe, ugyanis a két ünnep között visszatér Kínába és ez volt az utolsó meccse a SZFE színeiben.

A mérkőzést jó ritmusban játszottuk, de első két harmad görcsössége miatt kár, hisz fölényesebb győzelmet is arathatunk volna. Lényeg a 2 pont, ami meglett és a népes közönségünket is kiszolgáltuk. Folytatás jövőre.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 15 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu