DEAC - Szegedi FE - 2016. 02. 13.

Nyomtatás PDF

Debreceni EAC - Szegedi FE 6 - 0 (1-0;4-0;1-0)

A hétvégén Debrecenbe látogattunk, ahol az őszi hazai csorbát szerettük volna kiküszöbölni. Az első harmadban jól is ment a játék, bár csak helyzetekig jutottunk, a befejezés nem ment. A második harmadban a "szokásos" lefagyás következett, így hiába támadtunk fel a meccs végére, még szépítenünk sem sikerült.

Részletek a bővebben után!

A mérkőzésen 7 mezőny játékossal és 1 kapussal indultunk harcba a DEAC ellen, míg odaát kétszer annyian voltak.

Felállásunk a zárt védekezés és abból gyors ellentámadás és mihamarabb felérkezni az ellenfél kapuja elé. Hisz a DEAC védekezése jó és a felállt védelemmel szemben kevesebb lehetőségünk lett volna. Míg a hazaiak az első harmadban a saját térfülökön védekeztek, majd támadásban az 1-3-1-es felállásban rohamozták az SZFE kapuját. Első harmadban a csapat nagyon is a védekezésre figyelt így a támadások kevésbé voltak eredményesek, míg a DEAC nem tudott mit kezdeni a zónás-emberfogásos védekezésünkkel. Ha lőni is tudtak a kapusunk, Bak Péter hárított. 10. percben még is a hazaiak szereztek vezetést, miután elcsúsztuk a védekezéssel és ezt kihasználták (1-0). Harmad többi percében a mezőnyben folyt a játék, kapuk ritkán forogtak veszélyben, leszámítva egy szabálytalan debreceni gólt, amit a bírók jogosan nem adtak meg.

Második harmadban a DEAC feljebb tolta a védekezését, időként letámadással is próbálkoztak a védőink megzavarása véget. 23. percben a palánkról gellert kapott labda pörgött be a kapunkba (2-0). Majd a 25. percben Keszthelyi mellől lövik fel a rövid sarokba a labdát (3-0). Míg a 28. percben egy beütésből kapunk gólt, ami kerülhető lett volna, ha oda állunk (4-0). 30. percben lehetőséghez jutottunk a szépítéshez, mivel emberelőnybe kerültünk. De igazi gólhelyzetig nem jutottunk, két lehetőségünk volt, de kimaradtak. Míg a hazaiak két lerohanásos ziccerét kapusunk bravúrosan hárította. Nem sikerült a zárkózás, míg az ellenfelünk a kapunk előtti kavarodás után tovább növel előnyét 34. percben (5-0). Csapat hajtott, de lövéseink kaput tévesztettek, vagy a kapus, védő hárította azt. Így gól nélkül zártuk ezt a harmadot.

Harmadik harmad elején ismét egy gyors beütés után szereztek gólt a hazaiak, így a 42. percben (6-0). Ezután az SZFE még ment, hajtott, de az átütő erő nem volt meg a játékunkban, ill. az első gól is sokat lendített volna a szépítéshez, felzárkózáshoz. Míg a kapusunk továbbra is remekül védett, aminek köszönhetően a hazaiak sem szereztek több gólt.

Sajnos beigazolódott megint, hogy hét emberrel nem lehet meccset nyerni. Mai meccsen a mezőnyből nem volt senki, aki húzta volna a csapatot. Védekezésünk jól ment, igaz több elkerülhető gólt kaptunk, amit jobb koncentrálással elkerülhetünk volna. Míg a támadásból a megfelelő lendület hiányzott. De a hét ember, az hét ember.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 26 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu