Szegedi FE - ORIGO SE - 2016. 02. 28.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - ORIGO SE 3 - 9 (0-3; 1-2; 2-4)

A múlt havi kupameccs után ismét az Origo látogatott hozzánk. Bár a két sorunk nem volt meg, és sérültünk is volt, bizakodtunk egy jó meccsben. A kritikus 2. harmadot sikerült végre jól lehoznunk, ám védekezésbeli hibánkat ellenfelünk kihasználta, míg nekünk nem jöttek össze a befejezések, pedig nem egy nagy ziccerünk volt. A korántsem hibátlan játékvezetés megkérdőjelezése miatt egy piros lap is volt a meccsen, így Papdi ki kell hagyja a következő, Torpedo elleni meccset.

Pontszerzőink: Csordás (1+0), Keszthelyi (1+0), Papdi (4 perc+végleges), Papp Z. (1+0).

Részletek a bővebben után!

Az OB II. 10. fordulójában az Origó együttesét fogadtuk. Mi 9+1 fővel, míg ellenfelünk 17+1 fővel jött el a mérkőzésre.

 

Meccs elején az edző kérte, hogy azt játszunk amit tudunk, míg a védekezésünk a szokásos volt. Hátul lévő emberek embert fogtak, amíg az elöl lévők zónáztak. Zártabb védekezés kért, hogy a csatárok ne fussanak ki az ellenfél védőire. Első lövés a miénk volt, de Őze lövése kapu mellé szállt. Majd a következő támadásunkból megindult az Origó a kapusunk először hárít, de a kipattanót a fekvő kapusunk mellett a másik vendégjátékos üti be a 2. percben (0-1). A 4. percben egy szabadütésből tovább növelik előnyüket a vendégek (0-2). Ezután főleg a mezőnyben folyt a játék, lehetőség mindkét kapu előtt adódott. 13. percben Papdit küldik ki két perces büntetésre, amit az Origósok ki is használtak (0-3). További értékelhető esemény nem történt a harmadban.

Második harmad első percében a támadásunk után védekezésben elcsúsztuk és az üresen hagyott ellenfél kilövi a hosszú felsőt (0-4). Innentől a játékunk összeállt, jól ment a védekezés, támadásban is sok lehetőséget alakítottunk ki, lövésünk, ziccerünk volt, de a szépítés, felzárkózás nem sikerült. Gól csendünket Csordás töri meg a 36. percben (1-4). Következő percben visszaáll a négygólos különbség. Kapusunk bravúrral véd a hosszú alsónál, de megint az origós játékos a gyorsabb és az üres kapuba emel (1-5). 38. percben ismét Papdi küldik két percre, majd az elfogadhatatlan játékvezetést kritizálta a játékvezetőknél, amiért végleges kiállítást és plusz 5 perces büntetést kapott. Így 7 percig emberhátrányba kerültünk. A végleges kiállítás miatt megítélt időt a sérüléssel bajlódó Feil töltötte le "pihenésképpen" a büntető padon. 39. percben időt kérve rendeztük sorainkat, majd a 40. percben Papp Zoltánt akadályozzák gólhelyzetben büntetőt kaptunk, míg az Origó két perces kiállítást. Feil a büntető padon volt, így Csordás állt a labda mögé, de büntetője kimaradt, miután a kapust elfektetése után a kapu mellé lő. Így két percig 4-4 ellen játék következett.

Harmadik harmadban továbbra is stabil volt a játékunk, hátul védekeztük, blokkoltak a védők, míg elől támadtunk, de helyzeteink sorra kimaradtak. Gólt mégis a vendégek szereztek a 49. és a 53. percben (1-7). Az 53. percben kétszer is betalálunk először Papp Zoltán szépít, miután Őzéttől kapott passz után kilövi a kapu hosszú oldalát (2-7). Majd Keszthelyi villan és a kapuval szemben kilövi a bal felsőt (3-7). Következő percben egy távoli lövés akad be a SZFE kapujában (3-8). Tovább hajt a csapat, de több gólt nem ütünk, míg az ellenfél az 59. percben betalál (3-9). Ez a vége.

Jó meccset sikerült játszanunk. Első harmadban voltunk gyengébbek, de a másik kettő már jól sikerül. összeállt a védekezés és támadásban sem vallottunk szégyent. Helyzet kihasználáson kell javulnunk és akkor sokkal szorosabb meccseket játszanánk. Bíráskodást ezen a meccsen el kell felejteni, egy dologért kár, hogy Papdinak egy meccses eltiltással jár a kiállítása. Így a Torpedo elleni meccset ki kell hagynia.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 21 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu