IBK Cartoon Heroes - Szegedi FE - 2016.04.10.

Nyomtatás PDF

IBK Cartoon Heroes "B" - Szegedi FE 2 - 3 (1-0; 1-2; 0-1)

Az idei utolsó bajnokin az őszi győzelmet szerettük volna megismételni, egy jó hangulatú, tét nélküli meccsen (már egyik csapat se kerülhetett se feljebb, se lejjebb a tabellán). Ennek pont az ellenkezőjét sikerült mutatnunk: fejben az öltözőben maradtunk, ellenfelünk meg is szerezte a vezetést, míg a mi támadásaink rendre a kapusban, vagy a kapufán csattantak. A második harmadban mintha magunkra találtunk volna, 2-2-re egalizáltunk. Az idény utolsó 20 percére úgy mentünk fel, hogy akit nem kell oxigénsátorba vinni, az nem hajtott eléggé. A hajtás megvolt, de se a ziccerek, se a távoli lövések nem akadtak be. Bak Petyának hála, hozzánk se. Aztán az utolsó percben megtört a jég: Őze íveléséből Keszthelyi betornászta a győztes gólt. Nehéz szülés volt, de megvan! Győzelemmel zártuk az idényt! Szép volt Fiúk! Hajrá Szeged!

Pontszerzőink: Bozsó 2 perc; Csordás (1+1) 4 perc; Keszthelyi (1+0); Őze (0+1); Papp Z. (1+0).

Részletek a bővebben után!

 

 

Utolsó mérkőzésre került sor múlt vasárnap az idei bajnokságba. Sajnos már tét nélkül, hisz a 7. helynél jobb pozíciót már nem tudtunk elérni. Míg az ellenfél az első pontjait szerette volna megszerezni a bajnokságba. Mérkőzésre két teljes sorral tudtunk elmenni, egyedül Újvári és a kínai játékosunk hiányzott.

Első harmad elején főleg a mezőnyben folyt a játék. Taktikánk a régi, az elől lévők zónáznak, míg a center és a védők emberfogást alkalmaznak. 5. perc végén emberelőnybe kerülünk, de az ellenfél szerez gólt egy ellentámadás végén, miután a menteni igyekvő Papp Bálint ütőjéről kerül a labda a hálónkban a 7. percre fordulva (1-0). 9. percben ismét emberelőnybe kerülünk, de ez is kihasználatlanul marad, nem sikerül egyenlíteni. 11. percben fordul a kocka miután a fejelő Bozsó kapott két percet és emberhátrányba kerültünk. Remekül kivédekezte a csapat. Harmad további részében mi uraltuk a játékot, az ellenfelünk ritkán került igazi gólhelyzetbe, hisz a lövéseket remekül blokkoltuk és a át is jött a lövés a védőn a kapusunk hárított. Nálunk meg kimaradt minden, hisz a hazai csapat remekül tömörült a kapu előtt és a lövéseink nem jutottak el a kapuig. Legközelebb a 17. perc végén jártunk a gólszerzéshez, de Keszthelyi lövése a felső kapufán csattant, majd a záró percben Marosi lőtte telibe a jobb kapufát.

Második harmad elején visszább álltunk védekezésnél, míg a Mesehősök megnyomták a harmad elejét és többször is ziccerbe kerültek, de a kapusunk védett, ill a kapuvas is kisegítette. Majd a mi perceink következtek, de négy nagy helyzetünk után egy kontratámadásból a hazaiak növelik az előnyüket a 27. percben (2-0). 30. perc elején Csordás kerül a büntető padra. Az emberhátrány kivédekezve a pályára visszatérő Csordás szerez labdát a pálya közepén és meg sem állt a kapuig, majd éles szögből kilőtte a kapu bal oldalát a 32. percben (2-1). Megtört a jég, sikerült a kapuba találni. Ment a csapat előre, de egy újabb emberelőny maradt kihasználatlan és helyzeteink is voltak. Egyenlíteni a 39. percben sikerült, miután Csordás lefutott az alapvonalig és nagyszerűen játszott meg a térfél közepén üresen érkező Papp Zoltán, aki egy állítás után a kapuba lőtte a labdát (2-2).

Harmadik harmadban az ellenfelünk kezdett fáradni, de így is volt lehetőségük gólt szerezni, de Bak Péter hárított, olykor bravúrral. Mi meg mentünk előre, hajtott a csapat, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Csordás újabb két perces kiállítását is kivédekeztük a harmad elején. Majd a győztes gólra a 60. percig kellett várni. Ekkor Őze emelte a kapu elé a labdát a félpályáról, amit a hazaiak kapusa kiejtett és a „ház” mellett álló Keszthelyi beütött a kapuba (2-3). Nyertünk.

Megizzadtunk, de győztesen hagytuk el a pályát a fiatal, tehetséges és gyors játékosokkal rendelkező Mesehős csapata ellen.

Jár a gratuláció a csapat valamennyi tagjának az egész éves aktív, részben aktív teljesítményéhez. Ill. mindenkinek, aki a csapat mellett áll. Családnak, barátnak, ismerősnek és szponzorainknak az egész éves kitartásukat, bíztatásukat a meccseinken.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 26 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu