Szegedi FE - Miskolci FE - 2016. 10.02.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - Miskolci FE 6 - 5 (1-2; 0-2; 5-1)

Idei első hazai meccsünkön a miskolciakat fogadtuk. Zola sérülése még nem jött rendbe, de Guppi itthon volt, így most is 4 cserével vágtunk neki a derbinek. Ellenfelünk már a 3. percben előnyt szerzett, egyenlítettünk, de újból betaláltak. A második harmad végére már 1-4-es állással mentünk pihenőre. Aztán a záró játékrészben megráztuk magunkat és kiegyenlítettünk. Sőt! Kétgólos előnyre is szert tettünk! Egyet lefaragtak belőle, de a hármas sípszóig más már nem történt, így megvan az évek óta áhított győzelem a Miskolc ellen! Petya óriási formában védett, a védelem is a helyén volt és végre sikerültek a támadásbefejezések is. Szép volt fiúk!

Pontszerzők: Bak (0+1); Bozsó (1+1); Csordás (1+2); Keszthelyi (2+0); Marosi (1+0); Papdi (1+0).

Részletek a bővebben után!

Papp Zola sérülése miatt 9 mezőny játékossal és 1 kapussal vártuk a Miskolc elleni mérkőzést. Ellenfelünk is szép számban eljött: 11 mezőny és 1 kapus alkotta a keretüket.

Zártabb védekezéssel kezdtük a mérkőzést, kerültük a nyíltabb játékot a harmad elején a jóval erősebb Miskolccal szemben. A 4. percben a vendégek szerezték az első gólt egy labdaeladást követően (0-1). Nekünk is voltak lehetőségünk az egyenlítésre, de előbb Csordás hagy ki helyzetet, majd Marosi lő kapufát. A 15. perc végén Keszthelyi gyűjti be Papp B. kapu mellé szálló lövését és második kísérlete gólt eredményezet (1-1). Ment a csapat előre a vezetésért, de egy kiugratás után a Miskolchoz került a vezetés a 17. percben (1-2).

Második harmad továbbra is lüktető, hajtóssá vált. Lehetőségek, helyzetek mindkét oldalt adódtak. De vagy a játékosok voltak pontatlanok, vagy a kapusok hárítottak olykor bravúrosan és több jó blokkolást is láthattunk, főleg szegedi oldalról. MFE próbálta eldönteni a mérkőzést a maga javára ebben az időszakban. 28. percben egy távoli lövéssel a kapuba is találtak (1-3). Próbálkoztunk szép számmal kapura lövéssel, de Csordás, Papp B., Keszthelyi sem tudott a kapuba találni. Míg a túlzott támadásban a vendégek egy kontra után tovább növelték előnyüket a harmad utolsó percében (1-4).

Szünetben rendeztük a sorokat, Keszthelyi elmondta, hogy mit vár tőlünk az utolsó 20 percben. Kapusunk védése után Bozsó kapta a labdát, aki Keszthelyihez passzol és ő kilövi a hosszú felsőt a 42. percben (2-4). A 45. percben Csordás szerzett labdát a térfelünkön, majd a hosszú felsőbe lőtt a védője lefutása után (3-4). Lelkes, maroknyi hazai szurkolók, tovább buzdították a csapatot, akik továbbra is lendületben voltak és negyedik gól is megszületett, ami a jobb felsőben kötött ki Padi révén, aki Csordástól kapta a gólpasszt a 46. percben (4-4). Egyenlítettünk a Miskolc ellen, sőt a 47. perc legelején emberelőnybe is kerültünk. Igaz nem sikerült gólt szereznünk, de sokkal jobban éltünk vele, mint kéthete Veszprémben. Továbbra is hajtós, küzdős meccs volt, olykor kis kakaskodásokkal, de a sportszerűség határain belül. Kapusunk több védést, olykor bravúrral védett, míg védekezésben továbbra is zártak voltunk és nem adtunk teret a vendégnek. Mindkét csapaton a fáradtság jelentkezet és a Miskolc időt is kért az 54. percben. Ez nekünk jött jól, hisz a 57. perc elején Csordás sarokból történő beütését a kapu előtt üresen maradt Bozsó használta ki (5-4). Középkezdés után a MFE támadott, amit a kapusunk védett és remek meglátással indított Marosit, aki egy az egyben megverte a kapust és kettőre növelte az előnyünket (6-4). Hajtós 3 és fél perc várt a csapatra, amelyre még mindig a jól záró védekezés volt jellemző, kiváló kapus teljesítménnyel a kapuban. 59. percben Papp T. labda eladásából szerzett egy gólt a Miskolc (6-5), de egyenlíteni már nem sikerült Nekik.

Küzdős, hajtós meccsen sikerült győznünk az esélyesebb Miskolc ellen. Kiváló csapatmunka eredménye a mai győzelem, hisz mind védekezésben, mind támadásban is jól dolgoztunk. Meglett az első győzelmünk az idei bajnokságban és két forduló után vezetjük a bajnokságot.

Folytatás itthon a Phoenix ellen október 22-én 17:00 kor.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 28 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu