Szegedi FE - Phoenix Titans - 2016. 10. 22.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - Phoenix Titans 7 - 5 (1-1; 4-0; 2-4)

Soron következő hazai meccsünkön a Phoenix fiataljait fogadtuk. Listavezetőként a papírforma minket igazolt, de ez sosem jelent semmit. Ez meg is mutatkozott már a meccs elején, ugyanis a 18. másodpercben egy szerencsétlenül megpattanó labdából gólt szerezett ellenfelünk. Egyenlítettünk, majd a második harmadban egy fokozattal feljebb kapcsoltunk és 4 gólos vezetést szereztünk. Bak Petya (megint) gólpasszt adott, büntetőt fogott, és végre Bálint is meglőtte a gólját. Az utolsó játékrészben kicsit kiengedtünk, valamint újabb balszerencés gólt is kaptunk, de a 2 pont megvan és továbbra is vezetjük a tabellát.

Potszerzőink: Bak (0+1); Bozsó (1+0) 2perc; Csordás (2+0); Feil 2perc; Keszthelyi (2+2); Marosi 2perc; Papp B. (1+1); Papp T (0+1); Papp Z. (1+1).

Részletek a bővebben után!

Újból két teljes sorral és egy kapussal, míg ellenfelünk három sor játékossal és és két kapussal jelent meg a szombat délutáni mérkőzésen.

A meccs lehető legrosszabbul indult, hisz Feil biztonsági passza után a labda a palánk éléről az ellenfél játékosához került, aki közelről beütötte a labdát, mindez az első percben (0-1). Felállásunk, taktikánk a megszokott volt. Fiatal, gyors mozgású ellenfelünk játékát nehezen tudtuk kontrolálni a harmad elején. Így egy rohanós játék zajlott a pályán. Majd a 10. percben Papp Z. játszott össze Csordással és a kényszerítő után Csordás egyenlített (1-1). Továbbra is rohanós volt a játék. Lövések és helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, de a harmadban újabb gólt nem látott a közönség.

Szünetben Keszthelyi elmondta hogyan figyeljünk az ellenfelünk sok mozgására, ill. a sorokat is rendeztük. Sikerült lezárni a területek a szünetben kapott instrukciók alapján. 24. perc végén Keszthelyi szerzi meg a vezetést Papp B. átadásából (2-1). 27. percben Bozsót látják szabálytalannak és 2 perces kis büntetést kap. Amit remekül kivédekeztünk, taktikusan megtartottuk a labdát, amikor az nálunk volt. 29. percben kapusunk indított Csordást, aki előbb a kapusba lőtt, de a kipattanót összeszedve a kapuba talált (3-1). Következő percben a sérülésből visszatért Papp Z. távoli lövése köt ki a kapuba, a passzt Papp T. adta (4-1). Két perccel később emberelőnybe kerültünk. Ott voltunk a Phoenix térfelén, felálltunk, járatuk a labdát és lőttünk is. Két perc letelte előtt Keszthelyi lövése megy mellé, de a labdát Bozsó gyűjtötte be és a kaput megkerülve a rövid alsóba húzza és emberelőnyös gólt szerez a 34. percben (5-1). Vendégek kissé tanácstalonok lettek ezt követően, hol letámadtak minket, hol visszaállva védekeztek és támadásban nem volt elég átütő erő bennük. Míg mi folyamatosan mentünk előre, többször lőttünk, helyzetet alakítottunk, míg hátul jól zártunk, blokkoltunk, hanem a kapusunk védett. 4 gólos előnnyel fordultunk a harmadik harmadra.

Phoenix a felzárkózás reményében nagy lendülettel kezdte a harmadot. Mi lassítani igyekeztünk a játékot az előnyünk birtokában. 47. percben a vendégek játékosának távoli lövése köt ki a szegedi kapu rövid felső sarkában (5-2). Ezután időt kértek, majd majdnem gólt is szereztek, de Bak nagyot védett a hosszú alsó sarkoknál. 49. percben szabadütéshez jutottunk a vendégek kapujának előterében. Amit Keszthelyi szemtelenül a kapuba löbbölt a sorfal között (6-2). 50. percben kapunk előtti kavarodás során Feilt látták szabálytalannak, amiért büntetőt ítéltek a bírok kis egyeztetés után. Kapusunk még kapura lövés előtt lábbal hárította a büntetőt. Így Feil a büntető padra került két percre a csapat pedig emberhátrányba. Sajnos ebből gólt kaptunk, hisz ellenfelünk lövése a rövid alsóba került az 51. percben (6-3). Majd az SZFE került ismét emberelőnybe, de gól most nem lett belőle. 57. percben Keszthelyi látta meg, hogy Papp B. üresen van. Aki a kapott labdát a hosszú oldali kapufa mellé lőtte (7-3). A szépítésre egy percet se kellett várni. Miután kapusunk ziccert hárított, de a kipattanót a vendégek szerzik meg és az üres kapuba lőttek (7-4). 59. percben előbb nálunk, majd az ellenfélnél is két perces büntetést osztottak ki a játékvezetők. 4-4 elleni játékban jól tartottuk magunkat, a mérkőzés végét vártuk. Utolsó perc legvégén egy szerencsés góllal szépített a Phoenix, ami Papdiról került a kapunk (7-5). Ez a vége.

Továbbra is veretlenek vagyunk a bajnokságban, amit a remek csapategységnek köszönhető. Védekezésünk kiváló, támadásban még fejlődnünk kell, de jó úton járunk. Mindenki odateszi magát, ami nélkül ez nem sikerült volna.

Folytatás ismét itthon a Torpedo ellen 11.13-án 11:00 órakor.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 10 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu