Phoenix Titans - Szegedi FE - 2017. 01. 14.

Nyomtatás PDF

Phoenix Titans - Szegedi FE 2 - 4 (0-1; 1-1; 1-2)

Törökbálinti utazásunkat a hó ugyan nem, de a vizsgaidőszak és sérülés nehezítette, így egy cserével utaztunk a Titánok otthonába. A mérkőzés 5. percében Csordás fejelt össze egy hazai játékossal, így kérdésessé vált a játéka, de némi ápolás után visszatért a pályára. (Mint utólag kiderült, orrcsont törést szenvedett.) Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! Maroknyi csapatunk minden tagja beleadott apait, anyait, így ha nem is mindig szép, de eredményes játékkal, végig vezetve, megnyertük a mérkőzést. Papp Zola vállára véve a csapatot 4 gólt lőtt, Bak Petya parádézott a kapuban, Marci és Tomi betonkemény védelemnek bizonyult és a Zsolti - Attis támadó alakulat is folyamatosan dolgoztatta az ellenfél védelmét. Szép volt fiúk!

Pontszerzőink: Bozsó (0+1); Csordás (0+1); Papdi (0+1), 2 perc; Papp Z. (4+0).

-> Galéria <-

Részletek a bővebben után!

Idei első mérkőzésünket a Phoenix otthonában játszottuk. Megcsappant létszámmal tudtunk csak megjelenni, hisz sérülés, vizsgaidőszak és egyéb okokból csak 6+1 voltunk ott a meccs helyszínén. A sérült Feil is elkísérte a csapatot, aki a meccs ideje alatt aktívan kattintgatta a fényképezőgépet.

Mezőnyben egy cserénk volt, így az 1 perces pihenő után jött is a csere. Míg a taktikánk, hogy a félpályánkon a zárt védekezésünkkel megszűrjük az ellenfelünk átadását, ill. a védőink szoros ember fogással igyekeztek az ellenfélt zavarba hozni. Támadásink során az 1-1 megugrásra alapoztunk, úgy hogy lehetőség szerint lövéssel zárjuk azt a kevés lehetőséget, ami adódott. Meccs 5. percében egy sajnálatos összefutás során Csordás összefejelt a hazaiak játékosával és az orrából elkezdett folyni a vér. Erre nem voltunk felkészülve, hogy egy ember kiesik, hisz így csere nélkül maradtunk. Szerencsére a csapat állt a sarat és Csordás is öt perc elteltével újra a pályán tudott lenni, miután a vérzése elállt. Titánok folyamatos támadásban voltak, míg mi a kontrákban bízhattunk. Ami a harmad végé előtt össze is jött. Mivel Papp Z. a 18. percben betalál Bozsó passzából (0-1). Szünetben rendeztük magunkat, jól jött a 10 perces pihenő.

Második harmadban a hazaiak nyomtak, hisz látva, hogy csak ennyien vagyunk nyerni akartak. A 23. percben egy távoli lövéssel egyenlítenek is (1-1). Egy perc múlva visszaáll az egy gólos előny, miután Papdi szolgálja ki Papp Z., aki az ellenfél kapujába lő (1-2). Lehetőség főleg a hazaiak előtt adódott, de a védelmünk jól zárt, ill. a kapusunk is hárította a lövéseket, amik a kapura tartottak. Egy-egy helyzet volt nekünk is, legnagyobb talán amikor Csordás egyedül léphetet ki, de sajnos a kapu fölé emelt. Így több gól már nem esett a harmadban. Szünetet ismét kihasználva vágtunk neki az utolsó harmadnak.

Jól is indult hisz Papdi betalált a harmad elején, de a bírók szabálytalannak látták így érvénytelenítették a gólt. Majd egy perccel később Papdi kap két perces büntetést a 43. percben. Ebben a két percben volt lehetősége a hazaiaknak a gólszerzésre, de mind kimaradt, így kihúztuk kapott gól nélkül. 49. perc elején Papp Z. kap labdát és hosszabb vezetgetés után kilőtte a kapu jobb oldalát (1-3). Titánok az utolsó tíz percre felszívták magukat, hogy fordítsanak. Szépítésre a 52. percben került sor egy közép távoli lövés révén, amibe a kapusunk belenyúlt, de hárítani nem tudta már (2-3). De egy perc sem telt el és Papp Z. kilőtte a hosszú alsó sarkot Csordás átadásából (2-4). 54. percben időt kértünk, hogy fújjunk egyet, mert mindenki kihajtotta már magát és nehéz hat perc várt még ránk. Szerencsénkre a Phoenix újítani nem tudott, míg mi minden támadásukat megakadályoztuk és őriztük a kétgólos előnyünket. Ami a meccs végig ki is tartott.

A meccsen megjelent hét ember kiemelkedőt alkotott, hisz a meccs előtt megbeszélteket megtartva sikert értünk. Papp Z. a négy góljával, Bak P. a védéseivel, míg a többiek a csapatjátékukkal emelkedtek ki. Azt a pár perces káoszokat túléltük ami a 2. és 3. harmadban a csapatnál előjött.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 29 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu