Torpedo JSC - Szegedi FE - 2017. 01. 19.

Nyomtatás PDF

Torpedo JSC - Szegedi FE 7 - 6 (3-1; 2-3; 2-2)

Nem indult könnyen a hétvégi, Torpedo elleni túra. Két ember az utolsó pillanatban dőlt ki, és Zoláék autója is befűtött alájuk. A meccs is hasonlóan indult, kicsit szétesve kerestük a helyünket, miközben ellenfelünk 3 gólt lőtt. A második harmadban végre elkezdtük a felzárkózást, a vezetést is átvettük, igaz, csak pár perc erejéig. A záró játékrészben döntetlenre állt a meccs, ám egy kevésbé veszélyes helyzetet gólra váltott a Torpedo, amelyre már nem volt válaszunk.

Pontszerzőink: Bak (0+1); Feil (1+0); Keszthelyi (0+1); Papdi (1+1); Papp B. (2+1); Papp T. (0+1); Papp Z. (2+0).

Részletek a bővebben után!

Soron következő meccsünket Gödön játszottuk, ellenfelünk a Torpedo volt. Bozsó és Csordás nélkül 8 mezőny játékossal és 1 kapussal álltunk ki, míg a vendégek 13-an voltak, kapussal.

Mi a szokásos hadrendben játszottunk. Védekezésben a hátsó emberek embert fogtak, míg az elől lévők zónázással próbáltak labdát szerezni. Támadásban, miután az ellenfelünk visszaállva zártan védekezett, így felállhattunk és sok passzolgatással igyekeztünk rést keresni a lövésekhez, ill. a csatárok megjátszásához. Védelmünkön Bozsó hiánya meglátszott, mert aki hátra került nehezen tudta megoldani feladatát, így többször is lemaradtunk az emberről, ill. elcsúsztunk védekezésben. Első percesbeli ismerkedés után a vendégek szereznek meg egy kipattanót és azt lövik a kapunkba a 4. percben (0-1). Továbbra sem állt össze a védekezésünk, így a 8. percben kettővel vezetnek a hazaiak (2-0). 10. percben Papp Bálint megtöri a hosszú gólcsendjét és Papdi passzát váltja gólra (2-1). Harmad második felében hátul továbbra is bizonytalanok voltunk, míg elől helyzeteink kimaradtak főleg Keszthelyi révén lett volna lehetőségünk egyenlíteni. Ez elmaradt és a 18. perc legvégén ismét a Torpedo talál egy gólt (3-1). Szünetben rendeztük a sorainkat, ami nagyon kellett.

Második harmad elején mentünk előre a felzárkózás reményében, de rést nem találtunk a hazaiak védelmében. Majd Feil szerez labdát a félpályánál és miután tisztára játssza magát kilövi a hosszú oldalt a 27. percben (3-2). Két perc elteltével Papp B. ad remek labdát a túloldalon érkező Papp Zoltánnak, aki kapuba lövi a labdát (3-3). Újabb két perc elteltével megismétlődik az előbbi jelent, de most a passzt Papp Tamás adja Papp Z-nek (3-4). Vezetésünk nem tart soká, hisz egy perccel később egy megugrásból egyenlítettek (4-4). Mindkét oldalt voltak helyzetek, kapuvas de rendre kimaradtak, ill. a kapusok hárítottak. De előnnyel ismét a hazaiak mehettek a szünetre, miután a 38. percben betaláltak az elcsúszó védelmünk miatt (5-4).

Harmadik harmadra az eredmény megfordítását tűztük ki célul. 42. percben ismét lemaradtuk az egyik védőjükről, aki távolról a kapuba talált (6-4). 46. percben kapusunk indítja a félpályánál lévő Papdit, aki egy igazítás után kilőtte a hosszú oldalt (6-5). Egyenlítésünkre az 52. percben került sor, ekkor Keszthelyi ad remek labdát Papp Bálintnak, aki ismét a kapuba talál (6-6). Innentől kezdve rohanóssá vált a mérkőzés, hisz minkét két csapat nyerni szeretett volna. 57. percben egy szerencsés távoli lövéssel előnybe került a Torpedo (7-6). Időkéréssel igyekeztünk rendezni gondolatainkat, de sajnos a pályán már nem sikerült az újbóli egyenlítést elérni.

Első harmadbeli gyengébb védekezésünk miatt egész meccsen rohantunk az eredmény után. Igaz egyenlítettünk és vezettünk is, de a sok rohanás az eredmény rovására ment, hisz a győztes gólt az ellenfél szerezte.

Javítás két hét múlva Veszprémben.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu