Lizards FT - Szegedi FE - 2017. 02. 11.

Nyomtatás PDF

Lizards FT - Szegedi FE 5 - 3 (0-0; 4-0; 1-3)

Maroknyi legénységünk Veszprémbe látogatott, hogy a téli hazai vereséget megtorolja és ponttal (vagy pontokkal) térjen haza. Az első harmad kiegyensúlyozott játékot hozott: a mezőnyben folyt a játék, voltak jó lövések mindkét oldalon, de gól nem esett. A második játékrész nem az elképzeléseink szerint alakult, bő 10 perc alatt kaptunk 4 gólt, melyekre nem tudtunk válaszolni. A záró harmadra összeszedtük magunkat, felzárkóztunk, de az egyenlítés már nem sikerült. Kár a meccs közepi szétesésért, abszolút partiban voltunk ellenfelünkkel, izgalmas, hajtós meccs volt.

Pontszerzőink: Bozsó (0+1); Csordás (1+0); Papdi (1+1); Papp B. (1+0); Papp T. (2 perc); Papp Z. (0+1).

Részletek a bővebben után!

 

 

Két hiányzóval (Marosi, Bérdi) vágtunk neki az idei második veszprémi túránknak. Így 8+1 jelentünk meg, míg ellenfelünk 12+1 játékossal várta a kezdő sípszót.

Első harmad elején főleg a mezőnyben folyt a játék. Mi főleg a védekezésre figyeltünk, hisz a hazaiak rengeteg futással próbáltak rést találni rajtunk a támadásaink során. Míg mi a hol letámadó és hol zártan védekező veszprémiek ellen igyekeztünk felérni a kapujuk elé és lehetőség szerint lövéssel zárni a támadásainkat. 7. percben emberelőnybe kerültünk, de sajnos kihasználatlanul perget le a két perc. Így továbbra is főleg a mezőnyjáték dominált 1-1 lehetőséggel mindkét kapu előtt. A harmad utolsó percében Papdi kétszer is ziccerbe került, de helyzeti kimaradtak.

0-0-lal kezdtük a második harmadot. Ami jól indult, hisz a kapu elé szorítottuk a hazaiakat, de csak nem sikerült a kapujukba találni. Míg a 24. percben kihasználva a védekezésünk elcsúszását vezetést szerzett a Veszprém (1-0). Hét perc elteltével egy jól eltalált lövéssel kettő az előny (2-0). 32. percben újból emberelőnyben játszhattunk, de ez is kihasználatlanul maradt részünkről. Ami meg is bosszulta magát, hisz utána három percen belül kétszer is betalált ellenfelünk (4-0). Szépítésre volt lehetőségünk a harmad hátra levő részében, de továbbra se tudtunk a kapujukba juttatni a labdát.

Harmadik harmad hazai góllal indult, miután a kapu elé belőtt labdájuk a kapusunkról pattant be az első percben (5-0). A csapat továbbra is ment, hajtott és a gól is megszületett a 47. percben. Ekkor Bozsó átadását Papp Bálint lövi be (5-1). 50. percben Papp Zoltán kipattanó lövést szedi össze Papdi és juttatja az a kapuba (5-2). Újabb két perc elteltével Papdi adja a gólpasszt Csordásnak (5-3). Sikerült a felzárkózás, amire időt is kért a hazaiak edzője. A maradék nyolc perc rohanóssá vált. Mi az egyenlítésért mentünk, míg az ellenfelünk el akarta dönteni a mérkőzést. Utolsó két percre ismét emberelőnyben játszhattuk. Ami az előzőekhez hasonlóan kihasználatlanul maradt és így vereséggel zártuk a mérkőzést. Mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Papp Tamás kapott két percest kiállítást az utolsó másodpercben.

Két jó csapat találkozott, amiből a helyzeteit jobban kihasználó csapat került ki győztesen. Kár a védekezésbeli hibákért és a három emberelőny ki nem használtságért. Javítás két hét múlva itthon a Miskolc ellen.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 45 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu