Szegedi FE - Miskolci FE - 2017. 02. 26.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - Miskolci FE 8 - 13 (2-3; 4-5; 2-5)

Az őszi itthoni győzelem és a téli miskolci vereség után sikerre éhesen vártuk a borsodiak gárdáját. Sorainkból csak Bérdi hiányzott, aki sérülés miatt csak a kispadról nézhette a meccset. A kezdeti ismerkedésből a miskolciak jöttek ki jobban, 3 góllal elhúztak. A harmad végén elkezdtük a felzárkózást, amit a szünet után folytattunk: egy 5-0-ás rohammal átvettük a vezetést. Ezután egy gyors gólváltás, majd több, (mindkét oldalról) meg nem értett játékvezetői döntés következett. Ha másra nem is, lendületünk megtörésére ez tökéletes volt, ellenfelünk egyenlített, majd 2 gólos előnyre tett szert. A záró játékrész is vendég gólokkal indult, melyet még ugyan szépítettünk, de sajnos feljebb zárkóznunk nem sikerült. Hajtós, izgalmas meccs volt, pont ahogy azt vártuk. Még a győzelem is benne volt a játékunkban, de úgy látszik várnunk kell még a Miskolc felett aratott újabb diadalra.

Pontszerzőink: Bozsó (1+1); Csordás (3+1); Marosi (0+2); Papdi (2+0); Papp B. (2+1).

Részletek a bővebben után!

Bérdi sérülése miatt 9 mezőny játékossal és 1 kapussal vártuk a Miskolc elleni mérkőzést. Ellenfelünk is szép számban eljött 12 mezőny és 1 kapus alkotta a keretüket.

Zártabb védekezéssel kezdtük volna a mérkőzést, kerültük volna a nyíltabb játékot a harmad elején a jóval erősebb Miskolccal szemben. De ellenfelünk Nekünk esett és a megbeszélt taktikánk borult és rohanóssá vált a játék. Amiből a Miskolc jött ki jobban, hisz a 2. és a 7. perc között háromszor is kijátszottak minket (0-3). Majd az addig is aktívan játszó Marosi szedi össze a Bak által kidobott labdát és a középen érkező Csordásnak passzolt, aki betalál a 9. percben (1-3). Továbbra is lendületben mindkét csapat, de gólt mi szereztünk a 11. percben Papdi révén (2-3). Harmad végéig egyenlítenünk nem sikerül, míg hátul rendeztük a védelmet így a MFE sem tudott gólt, gólokat szerezni.

Meccs középső etapja is lendületesen, hajtósan indult, de a kapuk érintetlenek maradtak. 25. percben Bozsó labdát szerzett, majd a vendégek térfelére érve megjátszotta az üresen maradt Papp Bálintot, aki a kapus mellett a kapuba talált (3-3). Két perc elteltével már kettővel mentünk, hisz előbb Marosi passzát Papp Bálint értékesíti, majd a gólszerzőnk Csordásnak ad gólpasszt (5-3). Ekkor sikerült kissé megrogyasztatni a Miskolcot. Egy perccel a gólunkat követően betalál a MFE (5-4). 30. percben emberelőnybe kerültünk, amit a kiállítást követően egyből ki is használtunk. Bozsó végezte el a szabadütést Csordásnak, aki Papdinak passzolt a kapu előterébe és ő egyből betalált (6-4). Mérkőzés felénél kettővel vezettünk, de még messze volt a meccs vége. 34. perc és a 39 perc között 4 góllal terhelt meg a kapunkat a Miskolc, amiből három is kapu előterében kiharcolt szabadütés után született (6-8). Ezen időszakban nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de lövéseink a kapusban kötöttek ki, ill. a kapufát is eltaláltuk kétszer egy támadáson belül. Valamint mindkét két oldalt akadtak vitatható esetek, amiből sajnos nem a Szeged jött ki jobban, köszönhetően a bíróknak.

Utolsó harmadban ismét az eredmény után kellett futnia a SZFE-nek. Amiből a vendégek értek el két gólt egy perc alatt (6-10). 45. percben Csordás szerzett labdát, majd a kapuba lőtt (7-10). Tovább megy a Szeged, de sorra maradtak ki a jobbnál-jobb helyzetek. Volt közte védés, blokkolás, ziccer kihagyás, ill. további kapufák. 53. percben időkéréssel próbáltunk rá pihenni az utolsó percekre. Ami nálunk kimaradt az a túloldalt bement. 57. perc legvégére további három gólt szerzett ellenfelünk (7-13). Szépség tapasz Bozsó gólja, aki a középkezdést követően betalált (8-13). Ez a vége.

Őszi győzelmünk után az újabb bravúr elmaradt, de a csapat kihajtotta magát, nagyot küzdött. Hisz vert helyzetből felállt, fordítani is sikerült, de megtartani már nem. Sok helyzetünk, ziccereink voltak, kapuvast is többször eltaláltuk, de többször most nem sikerült betalálnunk. Tovább gólt szereztünk emberelőnyben, ill. eddigi legtöbb gólt ütöttük egy meccsen az idei bajnokságban. Szép volt fiúk.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 23 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu