Szegedi FE - Phoenix Titans - 2017. 03. 12.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - Phoenix Titans 5 - 6 (2-0; 2-4; 1-2)

Idén utoljára léptünk hazai környezetben pályára az OB II-es küzdelemsorozatban, így méltó módon szerettük volna búcsúztatni a szezont: egy győzelemmel. Úgy is kezdtük a mérkőzést, 2 gólos előnnyel mehettünk a szünetre. A második harmad rapszodikus játékot hozott, amelyet a játékvezetők se könnyítettek meg. Felváltva estek a gólok és a kiállítások. Az első harmadbeli nyugodt játékunkat felváltotta a kapkodás, így ellenfelünk egyenlíteni tudott, majd a záró játékrészben a vezetést is átvette. Egy szabadütés figura után még egalizáltunk, de a Tűzmadarak 6. góljára már nem találtunk választ.

Pontszerzőink: Bozsó (2+0) 2 perc; Csordás (0+1); Feil (2+1) 2 perc; Papdi (1+0); Papp B. 2 perc; Papp T. (0+1);

Részletek a bővebben után!

 

 

Idei szezon utolsó OB II. hazai meccsünkön a Phoenix látogatott Szegedre. Bérdi nélkül kilenc mezőny és egy kapussal vártuk a találkozót. Míg ellenfelünk három sorral és két kapussal jött.

Taktikánk nem változott, zárt védekezésből lehetőség szerint gyors ellentámadás és lövéssel zárni az akciót. Egy-egy helyzettel indult a meccs, majd az 5. percben Csordás küzd meg egy labdáért a palánk mellett, majd azt a középen jövő Feilnek passzolja, aki egy állítás után a kapuba lőtt (1-0). 8. percben egy szabadütést váltunk gólra Bozsó révén, így tovább növeljük előnyünket (2-0). Harmad második fele rohanóssá vált, mindkét két oldalt helyzetek, ziccerek, de a kapusok a helyükön voltak. Újabb találat nem esett a harmadban.

Második harmadban a Phoenix letámadással próbálta a labda kihozatalunkat megzavarni, ill. labdát szerezni. 25. percben Papp Bálint kapott kétperces kis büntetést, amit a vendégek fél perccel később ki is használtak (2-1). 29. és a 32. percben újabb gólokat elérve a vezetést is megszerezték a vendégek (2-3). Miközben Feil kiállítását kivédekeztük. Vezető góljuk utáni középkezdésből Bozsó szlalomozott végig a Phoenix játékosai között majd kiegyenlített (3-3). Még ebben a percben a vezetést is visszavettük, miután Feil sarokból elvégzett beütéséből Papdi a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (4-3). Sikerült a fordítás, de egy perc elteltével ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző (4-4). A SZFE tovább ment, hajtott és helyzeteket dolgozott ki, de rendre kimaradtak és egy emberelőny is kihasználatlanul maradt. Így egállal vártuk az utolsó harmadot.

Phoenix visszaállt, kontrákból próbált a hazaiak kapuja elé érni, míg a SZFE a felállt védelemmel szemben próbált újabb gólt elérni. 45. percben Bozsó kapott két perces büntetést, amit a csapat remekül ki is védekezett. Helyzetek adódtak mindkét oldalt, de gólt a vendégek ütnek egy védelmi megingásból a 49. perc elején (4-5). Az egyenlítés Feil révén születik meg miután Papp Tamás passzát lövi a kapu bal oldalába az 52. percben (5-5). Rohanóssá vált a játék, mindkét csapat szerette volna megnyerni a meccset. 54. percben ismét a vendégek kerültek előnyben (5-6). SZFE mindent megtett az újabb gólért, de az újbóli egyenlítés már nem sikerült, így vereséggel búcsúztunk a hazai közönségtől.

Első harmadbeli kiváló játékunkat nem tudtuk tovább hozni, hisz elől a helyzeteink kimaradtak, míg hátul az 1-1 védelmi kihagyásunkat kihasználták a vendégek.

Záró fordulóban javítani a Torpedó otthonában lehet, március 18-án.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 31 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu