Szegedi FE - Neumann Wombats - 2017. 04. 23.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - Neumann Wombats 12 - 14 (2-4; 8-4; 2-6)

A Liga Kupában az immár OB I-es Wombatokat fogadtuk. Sérültek és hiányzók bőven akadtak, egy cserével kezdtük a meccset. Ellenfelünk elég hamar 3 gólos előnyre tett szert, de a harmad közepén elkezdtük a felzárkózást. A kritikus második harmadra megérkezett Marci is, így immáron "frissült erővel", 2 cserével álltunk csatarendbe. 8 gólt is lőttünk, melyre 4 válasz érkezett, így 2 gólos előnnyel fordultunk a végjátékba. Ellenfelünk nyerni érkezett, rá is kapcsoltak, ám a gólok felváltva estek. Egyenlítettek, újból vezettünk, egyenlítettek, majd 2 góllal elhúztak. Szépítettünk, majd az utolsó támadásra lehoztuk a kapust, mindent egy lapra téve. A helyzet kihasználatlanul maradt, az üres kapuba viszont kaptunk egyet, így 2-vel nyertek a Wombatok, viszont a mai játékunkban abszolút benne volt a győzelem is. Egy pörgős, olykor parázs mérkőzés volt, mi se gondoltuk volna ma reggel, hogy ilyen szoros lesz. Ha ez a forma megmarad, minden esélyünk megvan a miskolciak ellen jövőhéten.

Pontszerzőink: Bozsó 0+1; Csordás 2+1; Feil 2 perc; Keszthelyi 1+4; Papp B. 4+1; Papp T. 0+2; Papp Z. 5+1.

Részletek a bővebben után!

Idei szezon utolsó hazai meccsünkön az OB I-ben indult Neumann csapata látogatott Szegedre. Bérdi, Marosi és Papdi nélkül hét mezőny és egy kapussal vártuk a találkozót. Míg ellenfelünk majd három sorral és egy kapussal jött.

Nem mondhatni, hogy jól indult a meccs, hisz három és fel perc elteltével már kettővel ment a vendégcsapat. Míg a 9. percre fordulva három lett az előnyük (0-3). 11. percben Papp Tamás szerzett labdát, majd indította Csordást és megszerezte első találatunkat (1-3). 14. percben Keszthelyi lop labdát a vendégek térfelén, majd egy igazítás után a kapuba lőtt (2-3). Egyenlítés is közel volt, de helyzeteink kimaradtak. Míg a 18. percben Feil-t látják szabálytalanak a bírók a kapunk előterében, amiért ő két perces büntetést, a vendégek meg büntetőt kaptak. Ágoston próbált a kapusunk eszén túljárni a büntető során, sikertelenül. Nem úgy a megmaradt emberelőny esetében, amit egy perc után gólra váltottak (2-4).

Második harmadban olyat produkált a csapat, mint még talán soha. Hisz a 23. és a 29. perc között felváltva estek a gólok, szám szerint 3 ill. 4, így az eredményjelző 5-8 állást mutatott. Góljainkat Csordás, Papp Bálint, Papp Zoltán szerezte. A kapuk továbbra is felváltva kerültek helyzetek, lövések alá, de gól csak a 36. percben esett, amit Papp Zoltán ütött Csordás passzából (6-8). Hátralevő négy percben tovább négy gólt szereztünk és a magunk javára fordítottuk a meccset (10-8). Papp Bálint 3 gólt, míg Papp Zoltán 1 gólt vállalt a négyből.

Utolsó harmad 42. percében újabb büntetőt kapott a vendégcsapat, miután Papp Tamás szabálytalankodott. Ez viszont értékesítésre került, miután a jobb felsőben kötött ki a labda (10-9). Két perc elteltével az egyenlítés is összejött Nekik (10-10). Továbbra is mozgalmas volt a meccs helyzetek, lehetőségek itt is, ott is. Következő találat a 46. percben esik, Papp Zoltán lőtte Keszthelyi passzából (11-10). Majd egy páros kiállítás követően 4-4 elleni játék során újból egyenlít a Neumann a 48. percben (11-11). 51. percben emberelőnyben játszhattunk, de nem tudtunk élni vele. Míg a vendégek az 54. és az 57. percben is a kapuba találtak (11-13). Egy perc sem telik el és Keszthelyi passzát, ismét Papp Zoltán jutatta a Neumann kapujába (12-13). Két perccel a vége előtt egyenlítésért harcoltunk, még a kapusunkat is levittük, hogy létszám fölényben legyünk és gólt szerezzünk, de nem mi, hanem a vendégek találtak az üres kapuba a hármas sípszó előtt 4 másodperccel (12-14).

Mérkőzés alatt teljesen partyban voltunk az OB I-ben játszó Neumann csapata ellen. Védelemben kiemelkedett Papp Tamás, aki többször blokkolt és 3 gólpasszt is adott, míg Feil, Bozsó hősiesen védekezett. Elől mindenki a tudásnak megfelelően, kiválóan teljesített.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 38 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu