Miskolci FE - Szegedi FE- 2017. 04. 30.

Nyomtatás PDF

Miskolci FE - Szegedi FE 16 - 7 (3-1; 2-3; 11-3)

A szezon utolsó meccsén (már a Liga Kupában) Kazincbarcikára utaztunk, ahol a Miskolc együttese várt ránk. Tét nélküli meccs volt, már egyikőnk se volt esélyes a továbbjutásra, pusztán a presztízs volt a fontos. A múlt heti formánk alapján egy szoros meccset vártunk, amit két harmadon keresztül sikerült is produkálnunk. A záró játékrészben viszont mintha kicseréltek volna minket: hibát-hibára halmoztunk. Ellenfelünk nem volt rest kihasználni ezeket, 11 gólt be is rámoltak nekünk, míg mi csak 3-ig jutottunk az utolsó 20 percben. Kár érte, sokkal szebben is zárhattuk volna az évet. Ezzel viszont megvan a kötelező feladat a nyárra: játékos toborzás, mert sajnos évről évre kiderül, hogy 2-3 cserével nagyon nehéz végigvinni egy egész szezont.

Pontszerzőink: Bozsó (0+1) 2 perc; Csordás (1+2); Keszthelyi (2+0); Papp B. (2+1); Papp T. (0+2); Papp Z. (2+0).

Részletek a bővebben után!

Bérdi, Papdi, Marosi nélkül 7 mezőny játékossal és 1 kapussal vártuk a Miskolc elleni mérkőzést Kazincbarcikán. Ellenfelünk két sorral és 1 kapussal voltak jelen a mindkét csapat számára az idei utolsó tétmeccsén a 2016/17-es szezonban.

Idei évadban már negyedik meccset játszottuk velük. Eddig egyszer nyertünk, míg kétszer kikaptunk tőlük az OB II-ben. Tét nélküli meccsen egy jó mérkőzést kívántunk játszani ellenük, akár az előző hétvégén a Neumann ellen. Első perc megint nem a miénk volt, hisz a miskolciak megszerezték a vezetést (1-0). Következő tíz perc főleg a mezőny játékot hozott, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. Majd két perc alatt kétszer is betaláltak (3-0). Tornacsarnok gyors, pattogós pályáját nehezen szoktuk meg, több perc kellett hozzá, hogy megfelelően tudjuk a labdát lekezelni, majd emberhez passzolni. Szépítésünk a harmad 19. percben esett, miután Csordás passzából Papp Zoltán lőtt a kapuba (3-1).

Második harmad gyors gólváltással kezdődött. Előbb Papp Zoltán lőtt gólt Papp Bálint átadásából a 23. perc legvégén, míg a MFE a 24. percben talált a kapunkba (4-2). Középkezdés után emberelőnybe kerültünk és szabadütést kaptunk a hazaiak térfelén. Szabadütést Keszthelyi ütötte a labdát Papp Tamáshoz, aki a kapu mellett álló Papp Bálinthoz passzolt és ő egyből a kapuba lőtt (4-3). 31. percben ismét emberelőnybe kerültünk, de ez kihasználatlanul maradt részünkről. Majd újabb egy perc leforgása alatt esett 1-1 gól, így a 38. percben 5-4 volt az eredményjelzőn. Nálunk Bozsó keresztbe lőtt labdáját lőtte a kapu előtt érkező Papp Bálint a miskolciak kapujába (5-4). Sikerült közelebb jönni a hazaiakhoz és megnyerni második harmadot.

Utolsó harmad első hat percében négyszer kapituláltunk, miközben csak egyszer találtunk be Keszthelyi révén, gólpasszt Csordás adta (9-5). 51. percben megint emberelőnybe kerültünk. Fél perc múlva ki is használtuk, mert Papp Tamás passzát Csordás üti be (9-6). Következő két perc a Miskolcé, hisz kétszer is betalált (11-6). 54. percben Bozsót látják büntetőt érően szabálytalanak. Ő két perces büntetést, a MFE büntetőt kapott. Amit a hazaiak játékos kisodródva a kapuvasra emelt. Így a következő két percben létszámhátrányba voltunk, amit a lejárta előtt ki is használtak (12-6). Hátralévő öt percben még négy gólt kaptunk, míg mire csak eggyel válaszoltunk az 59. percben. Ekkor Keszthelyi szerzett labdát a hazaiak térfelén, majd pár cselt követően a kapuba lőtt (16-7).

Kár az utolsó harmadbeli szereplésünkért, hisz az első két harmad játéka alapján nem volt benne, hogy így kikapunk. Sajnos gyermeteg hibákat követünk el, amit a Miskolc kegyetlenül kihasznált. Folytatás szeptemberben.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 8 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu