OB III - 1. játéknap - eredmények

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - Rudas FT "B" 3-3 (2 - 0; 0 - 0; 1 - 3)

Szegedi FE - Paksi FK 3-10 (1 - 1;1 - 4;1 - 5)

Részletek a bővebben után!

Maroknyi csapatunk már fél kilenckor Dunaújvárosban volt, mert valakinek az a zseniális ötlete támadt, hogy induljunk fél hétkor. Igaz így legalább jó alaposan be tudtunk melegíteni, és jó hangulatban kezdtük az első meccset.

SZFE-Rudas

Kevés ismerős arcot láttunk dunaújvárosi oldalon, sok volt a fiatal így támadólag léptünk fel és letámadva őket másfél perc után vezetést is szereztünk. Józsi passzolta be oldalról a pálya közepén álló Zolinak a labdát, aki nagy erővel vágta a kapuba. Továbbra is támadásban maradtunk, a Dunaújváros az első harmadban csak kétszer tudott egyáltalán kapura lőni, mi irányítottuk a meccset. A 10. percben megdupláztuk az előnyt. Ismét Józsi adta a gólpasszt, mesterien kiugratva Guppit aki szépen lőtte ki a hosszú sarkot.
A második harmadban sok kihagyott helyzet ellenére nem tudtunk újabb gólt lőni. Tomi el is mondta a szünetben, hogy még 1-2 gól kellene a győzelem bebiztosításához. Sajnos nem lőttünk, hanem kaptunk gólt a harmadik harmad elején. Bak Peti szépen védte a dunaújvárosi játékos lövését, de nem tudta megfogni a labdát ami a két lába között a gólvonal környékén állt meg. Az ellenfél játékosa nem lett kizárva így oda tudott piszkálni, és valahogy begyötörte a labdát. Gyorsan, 3 perc múlva sikerült válaszolni. A meccs két legjobba Guppi és Zoli hozta össze az újabb gólt, ami nem is volt igazán helyzet mert Guppi csak hátragurított a félpályán álló Zolihoz, aki gondolt egyet és onnan rálőtte. A kapus valószínűleg nem sokat látott a lövésből, és amikor a labdát észrevette már régen késő volt.
Már csak 9 perc volt hátra, amikor úgy nézett ki a kihagyott helyzetek ellenére meglesz a győzelem, amikor gondoltam egyet, hogy előre kellene menni. A helyemen induló újvárosi játékos kontrából lőtt egy gólt, amitől elkezdtek még jobban támadni és 40 másodperc múlva egy nagyon szerencsés találattal ki is egyenlítettek. Nehéz megmondani passz vagy kapura lövés akart lenni az újvárosi játékos gólpassza, de tény, hogy jobbról elment a kapu mellett, a hátsó palánkról a kapu bal oldala mellé pattant vissza ahol egy másik újvárosi játékos közelről a kapuba passzolt. Innentől hiába támadtunk, sorra maradtak ki a helyzetek, nem sikerült begyötörni a negyedik gólt.

SZFE-Paks

Másfél óra pihenő után a csoport legerősebb csapata a Paks ellen léptünk pályára. Annak ellenére, hogy 10 perc után hátrányba kerültünk jól tartottuk magunkat, és Zoli közelről Tomi passzából 1 másodperccel a harmad vége előtt ki is egyenlített így igazságos 1-1el fordultunk a második harmadra. Mindkét oldalon voltak helyzetek, és ekkor még nem látszott,hogy ekkora verés lesz a vége. A második harmad elején rögtön lesérült Guppi és innentől végig 6 emberrel játszottunk, mindenki lassan és fáradtan mozgott. Jó eredményt érhettünk volna el, ha nem mondják le ennyien különböző indokokkal a meccset, de nem így alakult. Balázs ütött egy nagyon peches öngólt, ahol újvárosi játékos közelbe sem volt, és Bak Peti kidobásnál túlságosan hátra húzta a kezét ami így öngól lett, ez kiegészülve még egy újvárosi góllal már 3 gólos hátrányt jelentett. A fáradtság és az, hogy kaptuk a gólokat megpecsételte a meccs sorsát. Innentől már nincs értelme sorolni a gólokat, gyakorlatilag már csak a meccs végét vártuk. Paks hajtott, és még 6 másodperccel a vége előtt is ütött középtávolról egy gólt. A vége 10-3 lett.

Talán forduló előtt ismerve a körülményeket aláírtuk volna az 1 pontot, de utólag bosszantó volt kiengedni a győzelmet. Paks ellen 7 emberrel még tartottuk magunkat, de kissé elkedvetlenedve és hatan már nem tudtunk mit kezdeni velük. A csapat fele hiányzott, pedig velük teljesen másképp alakult volna ez a forduló.
dr. Nagy Dániel
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 17 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu